Jo, det är så att...

I vår lilla medeltidskyrka, firas traditionsenligt julen in med ”Antichi mestieri” dvs de gamla mästarnas hantverksmetoder lyfts fram och förevisas. Källarrum öppnas upp och här kan medeltida hantverksmetoder, men även moderna sådana (dvs från 1900-talets början) beskådas. 

På piazzan och på bron som leder in till byn, brinner eldar dygnet runt. Vid elden på piazzan är stockar utplacerade; utmärkt att sitta ner för goda samtal varvat med njutningen av varmt glödgat vin men kanske främst för att ta in dunklet, mörkret som i takt med solnedgången blir allt mer kompakt. 





Familjen Dorias lilla borg, vår stenstad, förvandlas under dessa dagar till en miljö väl värd en gammal borg. De gamla gångarna lyses upp av brinnande facklor, tidsenligt klädda byinvånarna sveper förbi - ja, i alla fall vill en gärna tro att det rör sig om nutidsmänniskor som för några dagar klär sig på gammalt vis. Men, säger men, i mörkret kan en ju inte känna igen grannar så lätt så vem vet från vilken tidsålder dessa skuggfigurer egentligen kommer... https://www.riviera24.it/evento/gli-antichi-mestieri-animano-il-natale-del-borgo-di-isolabona/

Kommentarer